Gözden kaçırmayın

Akdeniz'in Eşsiz Güzelliklerinde Serinleme FırsatıAkdeniz'in Eşsiz Güzelliklerinde Serinleme Fırsatı

Mitolojinin izlerini taşıyan Fasıllar Anıtı, Konya’nın Beyşehir ilçesinin Fasıllar köyü batısında yer alan etkileyici bir yapıdır. Genişliği 2,75 metre ve yüksekliği 8 metre olan bu büyük heykel, iki aslan arasında duran ve bir dağ tanrısının üzerinde ayakta bulunan Fırtına Tanrısı figürü ile dikkat çekmektedir.

Basalt taşından yapılan Fasıllar Anıtı, yaklaşık 70 ton ağırlığı ile devasa bir yapıya sahiptir. Anıtın çıkarıldığı taş ocağının yakınında bulunması, burada son şeklini almadığı izlenimini vermektedir. Belli bölümleri ayrıntılı bir biçimde işlenmişken, bazı kısımları kabataslak yontulmuştur. Özellikle diğer Hitit anıtlarının doğal kaya yüzeylerine rölyef tarzında oyularak yapıldığı düşünülürse, Fasıllar Anıtı'nın yekpare bir kaya bloğu olarak inşa edilmesi dikkat çekici bir özellik olarak öne çıkmaktadır.

M.Ö. 13. yüzyılın ikinci yarısına tarihlenen bu anıt, tarih ve kültür meraklıları için yeni bir keşif rotası olarak önerilmektedir. Fasıllar Anıtı, hem tarihsel hem de mitolojik önemiyle ziyaretçilerini beklemektedir.

Bilgi ve rezervasyon için iletişim:#FasıllarAnıtı 0(332) 248 40 00