Gözden kaçırmayın

“Araftan Yaşama” Sergisi Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde“Araftan Yaşama” Sergisi Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde


Troya Müzesi, "Troy Museum Journal" isimli dergisinin 2. sayısını yayımladı. Derginin içeriği, Türk müzeciliğine katkıda bulunma hedefiyle oluşturulmuş, zengin bir içerik sunmayı amaçlıyor.

Editörün Mesajı

Derginin editörü Rıdvan Gölcük, derginin yalnızca bir yayın değil, aynı zamanda Troya Müzesi'ne duyulan tutku ve Türk müzeciliğini ileriye taşımak adına bir çaba olduğunu belirtti. Gölcük, ilk sayının ardından duyulan heyecanla birlikte yeni sayının hazırlıklarına da büyük bir özen gösterdiklerini ifade etti.

Dergi, Çanakkale ve Troas bölgesi ile müzecilik konularında düşüncelerini paylaşmak isteyen araştırmacıları davet ediyor. Yayın sürecinin bir parçası olarak, literatür araştırmalarını kendileri yaparak, içerik oluşturma çabası içinde olduklarını vurgulayarak, dergi içeriğinin editör seçkisi biçiminde şekillendiğini belirtti.

Özgün Kapak Tasarımı

Troy Museum Journal’ın yeni sayısında, yapay zeka destekli bir kapak tasarımı da dikkat çekiyor. İlk sayıda yer alan Murat Germen’in fotoğrafının ardından, bu sayıda Büşra Ay’ın makalesinde yer alan disk akroter parçası kullanılarak yapay zekâ ile tasarlanmış görselin kapak süslemesi amacıyla oluşturulduğu açıklanmıştır. Kapakta yer alan mermerden medusa, bu özgün tasarım ile okuyucuya sunuldu.

Derginin tamamına ise buradan erişim sağlanabilir.