Gözden kaçırmayın

Araştırmacılar Bilsem'de Projesiyle Öğrenciler Araştırma Süreçlerini ÖğrenecekAraştırmacılar Bilsem'de Projesiyle Öğrenciler Araştırma Süreçlerini Öğrenecek

Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde, Selahattin Eyyubi Mahallesi sakinleri ile yapılan saha araştırmaları, mahalle halkının yerel yönetimle olan ilişkisini güçlendirmeyi amaçlıyor. Şehircilik Atölyesi Saha Araştırmaları Ekibi, mahalle sakinleri ile bir araya gelerek onların yerel yönetimden beklentilerini ve ihtiyaçlarını dinliyor.

Bu toplantılarda, Selahattin Eyyubi Mahallesi sakinlerinin günlük yaşamları, mahalleleriyle ilgili önerileri ve gelecek vizyonları hakkında fikir alışverişinde bulunulmaktadır. Araştırmalar, sakinlerin gözünden mahallelerinin geleceğini şekillendirecek veriler elde etmeyi hedefliyor.

Yüreğir ilçesindeki bu çalışmalar, yerel yönetimle halk arasında bir köprü kurarak, daha etkili bir hizmet sunabilmek için bir fırsat sunmaktadır. Saha araştırmaları, aynı zamanda yerel yönetimlerin daha bilinçli kararlar almasına katkı sağlamayı amaçlıyor.