Gözden kaçırmayın

Araştırmacılar Bilsem'de Projesiyle Öğrenciler Araştırma Süreçlerini ÖğrenecekAraştırmacılar Bilsem'de Projesiyle Öğrenciler Araştırma Süreçlerini Öğrenecek

Levent Kırca, Türk tiyatrosunun ve televizyon tarihinin unutulmaz isimlerinden biri olarak 12 Ekim 2015'te aramızdan ayrıldı. 28 Eylül 1950'de Samsun'da dünyaya gelen Kırca, öğretmen bir anne ve ressam bir babanın ikinci çocuğuydu.

Kariyerine 1965 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda başlarken, 1970'lerde TRT ile televizyon dünyasına adımını attı. Özellikle özel kanallar için hazırladığı programlarla adından söz ettiren Kırca, televizyon dizilerinin yapımcılığını da üstlendi.

Anımsanan Programlar ve Karakterler
Kırca'nın en bilinen yapımları arasında "Nasreddin Hoca", "Oyun Treni", "Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?", "Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?", "Sağlık Olsun" ve "Ne Olur Ne Olmaz?" yer alıyor. 24 yıl boyunca devam eden ve komedi ile hiciv unsurlarını harmanlayan "Olacak O Kadar" programında canlandırdığı karakterlerle izleyiciye unutulmaz anlar yaşattı.

Film Dünyasında da Ön Planda
Levent Kırca, "Ne Olacak Şimdi?", "Mavi Muammer", "Ölürsün Gülmekten" ve "Kendini Bırak Gitsin" gibi filmlerde de rol aldı. Ayrıca, 2001'de "Son" ve 2003'te "Şeytan Bunun Neresinde?" filmlerinin yönetmenliğini üstlendi.

Güldürürken Düşündüren Skeçler
Kırca, ardında hem kahkaha hem de derin düşüncelere dalmamıza neden olan skeçler ve renkli karakterler bıraktı. Bugün, kendisini sevgi ve özlemle anıyoruz.